U Re-Alignmentu Vas očekuje profesionalni tim fizioterapeuta koji su završili dodatne edukacije iz područja neuromišićno-koštanog sustava kao što su:

Želite se prijaviti na tretman ili imate dodatnih pitanja za nas? Zanimaju vas naše usluge i tečajevi.

Ispunite obrazac i pošaljite nam upit ili nas nazovite na: +385 1 2017 339

Emmett tehnika

Emmett Tehnika je jedinstveni oblik tjelesne terapije koji podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na određene točke , koje se po autoru tehnike g. Ross Emmettu nazivaju ” Emmett točke ” .

Emmett točke nisu tradicionalne trigger točke ili akupunkturne točke ili druge već poznate točke koje su opisane u nekoj od, do sada, poznatih terapija.

Pritisak koji je potreban za poticanje Emmett točaka ne mora biti ni čvrst ni bolan. Ideji, “Bez boli nema uspjeha (eng. No pain, no gain)” nema mjesta u filozofiji Emmett tehnike.

Za vrijeme tretmana koristi se kombinacija pritisaka koji su određene jačine, smjera i određene duljine trajanja pri čemu se primjenjuju ciljani terapijski elementi koji čine željenu tjelesnu promjenu jedinstvenu za svakog pojedinca. Iako se često primjenjuje u kombinaciji s drugim tehnikama, Emmett Tehnika je učinkovita i djelotvorna terapija ako se primjenjuje i sama za sebe.

Kako izgleda Emmett tretman?

Klijenti mogu biti tretirani u sjedećem, stojećem ili ležećem položaju.

Emmett tretman može se provesti kao samostalan tretman ili u kombinaciji s drugim terapijskim metodama ili sustavima vježbanja.
Tretman se može provoditi izravno na koži klijenta ili preko odjeće.

Trajanje tretmana može biti od 10 minuta do 30 minuta ako se Emmett tehnika koristi samostalno – dulje je trajanje ako se provodi u kombinaciji s drugim terapijskim modalitetima ili masažom.

Bowen tehnika

Bowen tehnika je oblik manualne tehnike koja uključuje nježne, ali precizne manipulacije mekog tkiva. Pokreti koji se rade su pokreti rolanja pomoću kažiprsta i palca terapeuta preko mišića, tetiva i živaca s minimalnim pritiskom.

Tehnika pripada području komplementarne medicine, tj. u terapeutske postupke koji nisu konvencionalni, ali se provode zajedno s propisanim oblicima liječenja ili se provode samostalno u vidu preventivnih postupaka za očuvanje zdravlja.

Postupci su vrlo učinkoviti u omogućavanju balansiranja različitih tegoba mišićno-koštanog, živčanog sustava ili različitih kroničnih stanja Koristi se u cijelom svijetu zadnjih 40 godina s uspješnim rezultatima što potvrđuju provedena medicinska istraživanja.

Budući da Bowen terapija ima holistički pristup, ona omogućava oporavak od mnogih bolesti, traumatskih i kroničnih. Bowen tretmanima djeluje se na sam uzrok poteškoće, a time su rezultati tretmana trajniji.
Tehnika je vrlo nježna, nema ograničenja s obzirom na starost pacijenta pa se može koristiti na novorođenoj djeci ili na osobama poodmakle životne dobi.

Pomaže kod bolova u leđima, išijasa i ostalih problema s kralježnicom, kod tegoba s vratom i ramenima, problema s probavom i crijevima. Djelotvorna je također kod glavobolja, migrena, vrtoglavica, bolesti dišnih putova, problema s koljenima, zglobovima i stopalima te kod sportskih ozljeda. Ublažava simptome PMS-a, probleme s grudima, prostatom, inkontinencijom, a bilježi rezultate i kod neplodnosti.

Bowenovim pokretom koji je drugačiji i poseban, osigurava se piezolektrični efekt na ovojnici mišića, tetiva i unutarnjih organa te slanje signala mozgu da nešto s tim dijelom tijela nije u redu. Mozak reagira na stimulaciju relaksacijom okolne muskulature, a time boljom lokalnom prokrvljenošću što rezultira bržim i boljim regeneracijskim procesima. Činjenica da Bowen djeluje preko ovojnica (fascije), koje omataju cijelo naše tijelo i da se u tretmanu stimuliraju točke na površini gotovo cijelog tijela, čini Bowen holističkom terapijom.

Što ćete osjetiti za vrijeme tretmana?

Pacijenti za vrijeme tretmana najčešće ne osjećaju nikakvu bol. Ponekad je moguće osjetit manju nelagodu na onim mišićima i dijelovima tijela koji su pod pojačanim pritiskom (u hipertonusu). Terapeut za vrijeme tretmana radi procjenu stanja, potrebne korekcije, povremene pauze između setova pokreta i završnu procjenu.

Neurokinetic Teraphy

NeuroKinetic Therapy® sofisticirana je tehnika koja se može koristiti kao procjena posture i mišićnog disbalansa te kao rehabilitacija za stanja poput bolova u leđima, vratu, ramenima, ozljedama u sportu itd. Ova tehnika se može koristiti kod svih pacijenata (mladih, starih, sportaši i sl.).

David Weinstock, autor Neurokinetic terapije, razvio je ovu tehniku ​​sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća i koristio je za tretiranje različitih bolnih stanja. Protokol sustava korektivnog kretanja NeuroKinetic terapije koji koristi sustav preciznih testova mišića ima sposobnost reprogramiranja Centra za motornu kontrolu (MCC) smještenog u malom mozgu. Taj motorni kontrolni centar koordinira obrascem kretanja u tijelu te on uči kroz neuspjeh. Dobar primjer je beba koja uči hodati. Kroz mnoge pokušaje i propuste beba konačno postiže uspjeh. Ali kako? MCC odabire najuspješnije pokušaje dok ne dođe do stanja bez “razmišljanja” o tome. Obrnuto, nakon ozljede, MCC se prilagođava obrascu kompenzacije i zadržava to u svojom sjećanju zauvijek, osim ako nije uvjeren da se mijenja. Na primjer kod prometnih nesreća (trzajna ozljeda glave) u kojoj se prednji mišići vrata automatizmom deaktiviraju stražnji se mišići aktiviraju kako bi spriječili preintenzivan pokret glave prema naprijed i time oštetili strukture kralježnice. Ovaj disbalans može zauvijek ostati u tijelu ukoliko se ne pristupi NKT protokolu.

Kada NKT terapeut koristi protokol on testira slabe mišiće pradnjeg djela vrata, a kako oni ne uspijevaju izvršiti svoju funkciju, MCC se „pali“ i ulazi u stanje novog učenja obrazaca kretanja. Nakon što je balans vraćen u tijelo motorni kontrolni centar se “reprogramira” i ponovno prepoznaje zaboravljene mišiće prednjeg dijela vrata. Kako bi mišići do kraja odradili reprogramiranje potrebno je specifične rehabilitacijske vježbe integrirati u klijentovu svakodnevicu kako bi se integrirao novi funkcionalni obrazac kretanja.

Kinesio tape

Koncept Kinesio Taping metode osmislio je Kenso Kase, japanski kiropraktičar 1973. godine te je u to vrijeme ta metoda bila najraširenija u Aziji dok je u Europi Kinesio Taping apliciran prvi put 1998. godine. Traka je dizajnirana tako da imitira kožu. Najznačajnije svojstvo trake je elastičnost od 55-60% njezine početne duljine te je napravljena od visoko kvalitetnog pamuka koji garantira evaporaciju, odnosno normalno reagiranje kože, te ne sadrži lijekove niti lateks. Adhesivna svojstva trake garantiraju 100 postotni akril koji se nalazi s donje strane trake koja je sinusoidnog oblika te imitira svojstva otiska prsta. Akril se aktivira uz prisutnost topline, stoga što je duže traka aplicirina to više djeluju adhezivna svojstva.

Razultati tako aplicirane trake su odizanje kože i povećanje prostora između kože i mišića. Posljedično, dolazi do povećanja cirkulacije krvi te limfe, koji su po teoriji zaduženi za uspostavu ispravne funkcije mišića, uklanjanje otpadnih tvari iz krvi i limfe, smanjenja boli tako da stimulira živčani sustav i ispravlja odnose između zglobova. Zbog tih svojstava Kinesio Taping se smatra kao korisna metoda u prevenciji i tretiranju poremećaja lokomotornog sustava, isto tako efikasan je alat u smanjenju boli kako akutnih tako i kroničnih muskuloskeletnih ozljeda.

Glavni cilj Kinesio Taping metode je povratak normalne funkcije područja na koje se traka aplicira. Prednost Kinesio Taping metode u odnosu na standardna apliciranja je u tome da smanjuje edem na zahvaćenom područuju i potiče cirkulaciju limfe. Smanjenje edema postiže se na način da se Kinesio traka aplicira bez natega, a mišić se dovodi u istegnuti položaj. Kada se mišić vrati svojoj normalnoj dužini, to dovodi do konvulzije unutar Kinesio trake koja odiže kožu i tako stvara višak prostora i smanjuje kompresiju stvarajući prostore sniženog tlaka, omogućujući višem tlaku da migrira u prostore nižeg tlaka kao što su kanali limfe. Odizanjem kože, vlakna, koja vežu kožu sa endotelnim stanicama limfe i kapilara se otvaraju i tako omogućuju limfi oticanje kroz njene kapilare.

Dinamična neuromuskularna stabilizacija (DNS)

Dinamična neuromuskularna stabilizacija (DNS) je rehabilitacijski pristup koji optimizira ljudski pokret kroz znanstvene principe razvojne kineziologije. Osnivač je Profesor Pavel Kolar, PhD, češki fizioterapeut. Glavna ideja DNS-a je pozicioniranje osobe koja vježba u položaj djeteta do prve godine života te kroz niz posturalnih setova raditi na korekciji položaja tijela.  Ova tehnika se uspješno koristi u stanjima kao što su smanjenje mišićnog tonusa, stanja bolne kralježnice (hernijacije diska), zatim u stanjima posturalnih tegoba  (skolioza, kifoza). Također se koristi kod rekreativaca i sportaša kako bi se prevenirale ozljede, povećala stabilnost,  snaga te funkcionalnost pokreta.

DNS ubrzanim korakom stječe popularnost i prihvaćanje u rehabilitaciji kako u oporavku od muskuloskeletnih ozljeda tako i u prevenciji istih. Dinamična neuromuskularna (centralna) stabilnost je prijeko potrebna za optimalne rezultate te ona nije postignuta čisto jačanjem abdominalnih, spinalnih ili glutealnih mišića već aktivacijom centralne stabilonosti tijela koja se pospješuje kroz preciznu koordinaciju intra-abdominalnog pritiska koji je pod regulacijom centralnog živčanog sustava, a to se ponajviše postižeme optimizacijom disanja. Ovakav pristup je odličan alat za procjenu i aktivaciju stabilizatorske muskulature trupa, a sve u svrhu optimizacije sustava kretanje te centralizacije svih zglobova u tijelu kako u rehabilitaciji tako i u poboljšanju performansi svakoga od nas.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt