MAJA FOTEZ – Bacc. fizioterapije

Maja Fotez, životopis

 

Bacc. fizioterapije, Maja Fotez rođena je 07. studenog 1988. u Virovitici.
Znanje i vještine u području fizioterapije dobiva završenom četverogodišnjom srednjom školom za fizioterapeutskog tehničara u Pakracu te na trogodišnjem preddiplomskom stručnom studiju fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Odmah nakon srednje škole počinje stjecati iskustvo u struci i radu s ljudima u ortopedskom centru Otto Bock i Poliklinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sv. Nedjelja.

Nakon upisa na studij počinje raditi kao terapeut i maser u Ayurvedskom centru Somalata, gdje posljednje četiri godine stječe znanje i praksu u izvođenju terapija po principima Ayurvede te hidrokolon terapije. Tijekom studija sudjelovala je na 1. Kongresu fizioterapije održanom u Zadru 2009. godine.

Nakon završetka preddiplomskog studija 2012.godine nastavlja stjecati nova znanja i vještine u području fizioterapije te završava tečaj Kinesiotaping KT1-KT2 u veljači i Kinesiotaping KT3 u lipnju 2013. godine. Pripravnički staž odrađuje u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu u kojoj ostaje volontirati kao fizioterapeut  gdje se u jesen 2014. godine zapošljava u Centru za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu s reumatologijom te tamo ostaje raditi sve do ljeta 2017. godine.

Edukaciju za Bowen terapeuta započela je u travnju 2013., a završila u ožujku 2014. godine te se dodatno nastavlja educirati u području Bowen tehnike pohađanjem radionica u organizaciji Hrvatske udruge Bowen terapeuta „Fascija, vještine dodira i palpacija za Bowen praktičare“ instruktora Johna Wilksa te radionice „Važnost simetrije“  instruktora i Bowen terapeuta g. Graham Pennington-a u Zagrebu i Ljubljani.

Znanje i vještine u području manualnih tehnika upotpunjuje završenim EmmTech tečajem u prosincu 2013. godine. Nakon prvog iskustva te izvrsnih rezultata u poboljšanju pokretljivosti i smanjenju boli kod klijenata primjenom Emmett tehnike odlučuje se na pohađanje cjelokupnog Emmett tečaja gdje u studenom 2014. godine postaje certificirani Emmett terapeut. Tijekom rada u KB Dubravi te vođena željom za širenjem znanja i pružanjem što bolje, brže i uspješnije rehabilitacije svojim klijentima nastavlja izobrazbu u području Neurokinetic terapije (NKT) u Londonu 2015. godine.

Odluka o odlasku iz bolničkog sustava  i otvaranje Re-Alignment centra u Zagrebu javlja se zbog potrebe da iskoristi sav potencijal  svojeg znanja koje je stekla tijekom edukacija u području manualnih tehnika kao što su Bowen, Emmett i Neurokinetic tehnika.

Dvogodišnje Emm Tech tutorstvo dovodi  je u poziciju da postane instruktor početnih modula Emmett tehnike u jesen 2017. godine te da tako prenosi znanje i vještinu Emmett tehnike svojim kolegama kako sadašnjim tako i nadolazećim generacijama zdravstvenih djelatnika te onima koji se bave pokretom ljudskog tijela.

Tijekom prethodnih godina sudjeluje kao predavač na kongresima u području fizioterapije i Bowen terapije u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Sloveniji. Motivirana činjenicom da rast i razvoj nikada ne prestaje nastavlja svoje usavršavanje na području miofascijalnih tehnika te u proljeće 2018. godine upisuje Anatomy Trains edukaciju u Zagrebu.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt